Tip bij slapeloze nachten

Ik was begin 20 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Mandala tekenen. Het was een tijd waarin ik druk was met mijn werk, met mijn studie, met mijn grote liefde – cabaret schrijven en spelen, met mijn hond, met mijn uitgaansleven en met mijn vele verliefdheden. Het was een tijd waarin ik vaak maar moeilijk de slaap kon vatten. Mijn lijf was doodop, maar mijn hoofd ratelde maar door.

Als jij iemand bent die moeite heeft om ’s avonds je gedachten effectief uit te schakelen, dan kan ik je het mandala tekenen van harte aanbevelen. Voor mij werkte het beter dan alle andere trucs en middeltjes die als slaapverwekkend gepropageerd worden. En ik heb er hopen uitgeprobeerd! Voor het slapen gaan een half uurtje tekenen en voila, ik was vertrokken. Zorg wel dat je echt niets meer hoeft te doen en meteen in bed kan stappen!

Sjabloon van een hart mandala

De tekening hierboven is een sjabloon voor hart mandala. Als je een beetje handig bent met een passer, kun je deze voor jezelf natekenen. Je kunt dit sjabloon ook (gratis!) downloaden in pdf formaat via mijn Issuu account:

MijnBlijdeHart-HartMandala.pdf

Over deze ondergrond creëer je je eigen hart mandala door de symbolen toe te voegen die uit je hart opwellen – bloemen, hartjes, duiven etc. De basiskleur voor deze mandala is groen – van licht geelgroen tot donker blauwgroen. De complementaire kleuren zijn roze en rood. Gebruik deze kleuren om je mandala uit te werken. Het centrum van de hart mandala blijft altijd open. Zie het als de plek waar je tot rust kunt komen en waar altijd voldoende licht en liefde is om lekker op te laden voor je de wereld weer in stapt.

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*