Occupy je huiskamer…

“Voor een betere wereld hoef je de straat niet op,” zeggen Tijn en Kris Touber, de initiatiefnemers van Stadsverlichting – verander de wereld vanuit je huiskamer.

Iedere maand komen er vele mensen uit de hele wereld bijeen in huiskamers om samen een uur in stilte te mediteren. Zo kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. En het heeft nog meer voordelen…

Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert.

Lynn McTaggert schrijft in haar boek “Het Veld” over een experiment in Washington D.C., waarbij in 1993 vierduizend mensen die goed konden mediteren bijeen kwamen. Hun doel was de criminaliteit in de stad met twintig procent terug te brengen. Het experiment duurde acht weken en in die tijd daalde de criminaliteit met maar liefst 23 procent. Daarnaast was ook het aantal verkeersongevallen afgenomen en werden minder mensen ziek. In de tussentijd zijn dergelijke experimenten inmiddels 48 keer met succes herhaald, onder andere in landen als Israël en Libanon waar eigenlijk continu geweld dreigt.

Er zijn helemaal niet veel mensen nodig om dit effect ook in je eigen omgeving te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 procent van een samenleving genoeg is. Wanneer mensen geoefend zijn in meditatie, dan is dit aantal nog kleiner. Amsterdam bijvoorbeeld, een stad met zo’n achthonderdduizend inwoners, gaat het effect van mediteren al merken met negentig geoefende mensen!

Nu ik dit schrijf, doen al bijna 500 huiskamers mee. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, de VS, België en Frankrijk.

Wil je ook jezelf, elkaar en de wereld verlichten? Kijk dan voor een huiskamer bij jou in de buurt op: www.stadsverlichting.nu/living_rooms

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*