21 december 2012 – maak er een liefdevolle dag van!

De datum 21 december 2012 is nogal beladen voor een groot deel van onze medebewoners op aarde. Wellicht ben je er bekend mee: het einde van de tijd zoals we die nu kennen, volgens de Maya kalenders. En voor de doemdenkers mogelijk zelfs de dag waarop de Apocalyps zou kunnen beginnen (zie het boek Openbaringen in de Bijbel o.a.).

Zelf denk ik niet dat het zo’n vaart zal lopen. En het einde van de tijd zoals we die nu kennen, houdt mogelijk ook in dat dat gevoel dat de tijd alsmaar sneller gaat, ook op gaat houden. Wat ik alleen maar zou verwelkomen!

Dit neemt niet weg dat vrijdag aanstaande een bijzondere dag is. Vanwege de vele voorspellingen hierover en ook astrologisch is het een bijzonder moment. En ik zal niet ontkennen dat ik me toch een klein beetje zorgen maak. Niet zozeer over alle voorspellingen, maar vooral vanwege alle emoties die ermee gepaard gaan…

Wanneer een groot aantal mensen zich angstig voelt over wat er mogelijk allemaal zou kunnen gebeuren op 21 december, dan ontstaat er een energie die negatieve effecten zou kunnen hebben op van alles en nog wat. Van dingen de hele dag uit je handen laten kletteren tot en met niet-goed-doordachte beslissingen op regeringsniveau. Het maakt niet uit of het een reĆ«le angst is – punt is dat de emotie heel echt is en hierin bestaat het gevaar dat er alsnog een vorm van self-forfilling profecy ontstaat.

In het verleden is herhaaldelijk bewezen dat wanneer een grote groep mensen gelijktijdig mediteert of afstemt op hun hart, dit op grote schaal een positief effect heeft op de omgeving. Lynn McTaggert beschrijft dit fenomeen uitgebreid in haar boek ‘Het Veld’. Onder andere het experiment met Transcendente Meditatie dat voor de eeuwwisseling al werd uitgevoerd in de stad Washington, waarbij het aantal criminele incidenten en ongevallen met 40% afnam gedurende de drie dagen dat er gezamenlijk gemediteerd werd.

De Japanse wetenschapper Emoto toonde via waterkristallen het effect van positieve woorden, muziek en meditatie aan, wat hij beschrijft in zijn prachtige boek ‘De boodschap van water’. Hierin staat onder andere hoe een groep monniken via meditatie de vervuiling van een meer wist aan te pakken.

Kortom, als het gaat om invloed uitoefenen vanaf de bank of je meditatiekussen, dan staan we met z’n allen behoorlijk sterk!

Met dit gegeven in het achterhoofd, wil ik je daarom vragen om vrijdag 21 december extra aandacht te besteden aan je hart en de dag te beginnen met de intentie vooral heel veel liefde te genereren. Zelf heb ik me bijvoorbeeld voorgenomen om die dag te gebruiken om kerstwensen te schrijven aan mijn dierbaren. Op dezelfde manier dan zoals ik een boodschap vanuit het hart zou opschrijven in een Mijn blijde Hart boek van een vriend of vriendin:

  1. Eerst er goed voor gaan zitten met twee voeten stevig op de grond;
  2. 10x rustig diep in- en uitademen;
  3. Hand op mijn hart leggen en intussen fijne herinneringen ophalen aan de persoon aan wie ik schrijf;
  4. Daarna opschrijven wat mijn hart me dicteert en even mijn hoofd op non-actief zetten als deze allemaal logische bezwaren wil opwerpen: het hart opereert namelijk vanuit de logica van de liefde en dat kan mijn hoofd niet altijd goed volgen…

Wil je dit maar meteen in hartvorm doen, download dan de pdf Wensharten en Hartewensen wat ook wat verder ingaat op blijde boodschappen vanuit het hart:
www.mijnblijdehart.info/367/wensharten-en-hartenwensen

Verder zul je op internet ongetwijfeld allemaal initiatieven kunnen vinden voor massale groepsmeditaties en dergelijke. Mocht je iets weten waarvan je vindt dat dit absoluut verder gedeeld moet worden, dan kun je dit hieronder als reactie plaatsen.

Omdat ik echt heel zeker weet dat het met al deze mooie acties helemaal goed gaat komen met 21 december, wens ik je bij deze ook vast een hele mooie Kerst, knallend uiteinde en een heerlijk en gezond 2013 toe!

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*