Voel je rijk door spelletjes spelen

Je rijk voelen is niet hetzelfde als veel geld op je bankrekening en veel spullen in huis. Er zijn meer manieren om je rijk te voelen. Genieten van je gezin bijvoorbeeld. Als je met elkaar aan tafel zit te genieten van een heerlijke maaltijd. Als je kinderen al liggen te slapen en je staat nog even aan hun bed naar hun lieve snuitjes te kijken voor je zelf onder de wol kruipt. Als je een stevige knuffel krijgt voor je kroost vertrekt naar school.

In onze maatschappij is er een tendens om alles in economische termen te beoordelen. Maar liefde, tevredenheid, gezelligheid en gezondheid laten zich niet vangen in cijfers en grafieken. Het is dat warme gevoel in je hart, wat zich niet houdt aan wiskundige formules omdat liefde juist exponentieel groter wordt als je het deelt.

Samen gekke spelletjes spelen geeft plezier. Lekker lachen zorgt voor ontspanning. Op dat moment is er in je lijf geen plaats meer voor stress. Je leert onderhand ook nog allerlei sociale vaardigheden, maar het belangrijkste is dat je ervaart dat je onderdeel bent van een warm en liefdevol gezin. Dat is pas rijkdom – daar kan geen speelgoed tegenop!

Om maar meteen de koe bij de horens te vatten…

SPEEL: Kijk Sinterklaas, zonder handen!

Is het je wel eens opgevallen dat Pieten vaak hun handen vol hebben? Ze dragen een zak met strooigoed in de ene hand en met hun andere hand moeten ze dan strooien, handjes geven of zoveel mogelijk tekeningen voor Sinterklaas proberen vast te houden. Zal je net zien dat de Sint precies op zo’n moment roept: “Piet, kun je dit lieve meisje (of jongetje) even een handje pepernoten geven?” Nou, dat gaat dus voor geen meter, denk je dan…

Maar die Pieten zijn echt niet voor één gat te vangen. Hebben ze hun handen vol? Dan doen ze het toch zonder handen! Dat mogen jullie nu ook even oefenen!

Wat heb je hierbij nodig?

  • zakje pepernoten of
  • een taai-taai popje of
  • een choco sint/piet of
  • een mandarijntje (moeilijk!)

Ga in een kring staan. Een van jullie neemt een van bovenstaande lekkernijen en begint met doorgeven. Maar… jullie mogen hier verder dus je handen helemaal niet bij gebruiken!

Krijgen jullie het snoepgoed de kring rond zonder het te laten vallen… ?!

Meer Sinterklaasspelletjes:
www.sinterklaassurprisespel.nl

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*