Hartverwarmende Kerst

Kerstspel-BliQ Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het ontwikkelen van 3 nieuwe spellen en één ervan hoort echt in de hartfocus hoek thuis: Kerst met Ballen.

Misschien een beetje een gekke titel, maar dat slaat op de ballen in het spel. Kerstballen wel te verstaan. Het spel bevat namelijk 30 kerstballen die je in je kerstboom kunt hangen. Op iedere bal staat een kort spelletje beschreven wat je met de hele familie kunt spelen tijdens de kerstdagen of met Oud & Nieuw.

Klik hier voor een pdf met voorbeelden van de spelletjes…

Waarom een kerstspel?

Aanleiding hiertoe was de vraag van families die het Sinterklaas Surprisespel spelen. Hierbij is de regel dat er geen enkel cadeautje mag worden uitgepakt voor je met z’n allen een klein spelletje gespeeld hebt. Of ik niet iets soortgelijks had voor de kerstdagen.

De reden waarom het Sinterklaas Surprisespel zo’n succes is, is omdat de kinderen zoveel plezier hebben met het spelen van de spelletjes, dat ze soms zelfs vergeten dat er ook nog cadeautjes zijn. De focus ligt hierdoor op vooral heel veel plezier met elkaar beleven en niet op het vergaren van zoveel mogelijk spullen.

En ook de volwassenen hebben de grootste lol. De spellen zijn weliswaar heel geschikt voor jongere kinderen, maar het zijn absoluut geen kinderachtige spelletjes. Ik put mijn inspiratie namelijk uit de wereld van management trainingen, waar men al jaren ervan doordrongen is dat spellen erg goed helpen bij het leren samenwerken en het bouwen van een goede band tussen de collega’s onderling. Ook in het onderwijs zie je dat er steeds meer gespeeld wordt op middelbare scholen en de vervolgopleidingen.

En nu is er dus ook een collectie spellen voor de kerstdagen!

Wat kost dit spel?

Het op de markt brengen van een nieuw spel is een spannende onderneming. Ik heb om te beginnen al een enorme hoeveelheid tijd gestoken in het ontwikkelen van het spel. Het zoeken van geschikte spellen en het verbouwen hiervan, zodat ze bij de feestdagen passen. Het ontwerpen van alle ballen en de verpakking. En natuurlijk de investering die je moet doen, want het bedrijf wat de spellen voor me maakt doet dit ook niet voor niets.

Kerst met Ballen is via de Sintspel site te koop voor € 17,50.

Ik hoop van harte dat ik je belangstelling heb weten te wekken. Neem gerust contact met me op als je nog vragen hierover hebt.

Hele fijne feestdagen!

Patricia Ritsema van Eck

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*