Ik geef mijn hart aan jou…

Blijdschap en liefde voel je in je hart. Het is een heerlijk gevoel en je kunt jezelf geen groter cadeau doen, dan jezelf toe te staan je hart te openen om dit te voelen. Voor jezelf en voor iedereen om je heen. Want dat doet het hart: het houdt van iedereen.

Het maken van tekeningen binnen een cirkel (mandala’s) is een heerlijke manier om contact te maken met je hart – zowel voor kinderen als voor volwassenen. De cirkelrand staat symbool voor de grens tussen jou en de wereld. Door binnen de cirkel te kleuren en te tekenen keer je vanzelf naar binnen. Deze techniek kun je ook gebruiken om je af te stemmen op een ander…

Geef met Kerst een cirkeltekening van je hart

Vrij tekenen binnen een cirkel

Leg een bord omgekeerd op een vel papier en trek met een potlood de omtrek na en je hebt een perfecte cirkel zonder dat er een passer aan te pas komt. Denk nu aan iemand van wie je houdt of die wel een beetje extra liefde kan gebruiken. Met je hart vol liefde begin je nu te tekenen binnen de cirkelrand.

Alles is goed! Bloemen, dieren, mensen, zon en zee; maar ook willekeurige lijnen, krullen en vlakken.

Tekenen met een hartmandala sjabloon

Hier kun je een hartmandala sjabloon downloaden en uitprinten:
www.mijnblijdehart.info/50/tip-bij-slapeloze-nachten

Dit sjabloon kun je zelf inkleuren en je kunt er ook je eigen symbolen aan toevoegen: bloemen, hartjes, duiven en wat er maar in je hart omhoog borrelt. De basiskleur van een echte hartmandala is groen – van licht geelgroen tot donker blauwgroen. De complementaire kleuren zijn roze en rood.

Het centrum van de hartmandala blijft altijd open. Zie het als de plek waar je tot rust komt en waar altijd voldoende licht en liefde is om lekker op te laden…

Als je tekening af is, geef je het aan de persoon die in je hart was tijdens het tekenen.

Kersttip 1: Maak kleine mandalaatjes en hang versier hiermee de kerstboom.

Kersttip 2: Gebruik voor het inkleuren de biologische sojakrijtjes Crayon Rocks. Sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar bij www.opzijnplek.nl. Ik heb onlangs een doosje besteld en uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk voor dit soort tekenwerk. Anders dan bij oliekrijtjes, kun je ook heel mooi kleuren over elkaar en bovendien is het geschikt voor allerlei soorten papier. Echt een aanrader!

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*