Over de auteur

portret.jpgMijn blijde Hart is geschreven door Patricia Ritsema van Eck.

Ik ben opgeleid tot Hart Focus trainer bij het APS, dat wil zeggen dat ik opgeleid ben in technieken die je helpen je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van materialen waar je hart blij van wordt. Zo heb ik bijvoorbeeld het Sinterklaas Surprisespel bedacht, een spel wat van pakjesavond een ouderwets gezellig feest maakt – ook voor de ouders! Tevens ben ik betrokken bij de redactie van Educare, een tijdschrift over opvoeding en onderwijs voor de 21ste eeuw, en heb ik de opleiding voor Resonance Healer afgerond.

Met mijn partner Coen heb ik vier zonen van wie ik allemaal zielsveel houd. Maar… welke moeder doet dat niet?