Kerst met Ballen spel

Kerst met Ballen spel

30 familie spelletjes voor een hartverwarmende Kerst. Het maakt niet uit hoe je Kerst viert - deze activiteiten weef je moeiteloos door de kerstdagen heen. Voor, tijdens of na het kerstdiner - met of zonder cadeautjes onder de boom of helemaal niet tijdens Kerst maar op oudejaarsavond? Het kan allemaal!


Prijs: €17,50

Kerst met Ballen kun je bestellen via de webshop op mijn Sintspel site...


Kerst is een feest van vrede, verbondenheid, dankbaarheid en onvoorwaardelijke liefde. Maar tegelijkertijd mag er best flink gelachen worden. Lachen is gezond en goed voor het hart!

Beregoed bazelen of liever bolletjes bakken? Schatrapen, makke schapen, smokkelen op de Noordpool, schaapjes tellen, sneeuwballen race of de sneeuwpoppen wals… Zomaar een greep uit de 30 kerstballen met vrolijke en tegelijkertijd hartverwarmende Kerst party games. Hang deze ballen in je kerstboom en je hoeft je een hele vakantie lang niet te vervelen!

Kerst met Ballen bestaat uit 30 kerstspelletjes en 36 stickers. De spellen staan op kartonnen kerstballen die je in de boom hangt. Op ieder cadeautje gaat een sticker. Als iemand een pakje krijgt, zoekt deze eerst in de boom naar een bal die bij de sticker hoort. Met z’n allen speel je het spel wat hierop beschreven staat. Pas daarna mag het cadeautje uitgepakt worden.

Klik hier voor een pdf met voorbeelden van de spelletjes…

Je kunt de spellen ook met Oud & Nieuw gebruiken of gewoon op een druilerige dag. Zo kun je er dus de hele vakantie plezier van hebben!

Binnen een uur heb je alles geregeld:

 1. Plak op alle cadeautjes een sticker.
 2. Hang de spelletjesballen in de boom.
 3. Leg de cadeautjes onder de boom en…
 4. KLAAR! Meer hoef je niet te doen.

De voorbereidingstijd is minimaal! Als het moment van de cadeautjes is aangebroken, leg je die ene spelregel uit: eerst mèt elkaar een spelletjes spelen, daarna mag je het cadeautje uitpakken. Zo simpel is het!

De meeste spelletjes duren 5 minuten en kunnen eindeloos herhaald worden. De overige kerstspelletjes vergen wat meer tijd en bij sommige heb je extra spullen nodig zoals bijvoorbeeld pennen of vuilniszakken. (Het meeste zul je al in huis hebben.)

Bonus: 5x de Zak van de Kerstman

Met deze knutselplaten (A5-formaat) kun je een ‘zak van de Kerstman’ vouwen om in de boom te hangen. Deze zakjes kun je gebruiken om de kaartjes in te doen van de download spelletjes. Je kunt ze ook gebruiken voor kleine tractaties en vullen met chocolaatjes en dergelijke.

En hiermee houdt het feest niet op. Je krijgt namelijk nog veel meer bonussen bij dit spel. Dit zijn pdf bestanden: printables, recepten, verhalen en knutsels. Wat je precies krijgt, kun je allemaal zien op de bestelpagina op mijn andere spelsite: www.sinterklaassurprisespel.nl

Of je nu wel of niet Kerst met Ballen gaat aanschaffen, ik wens je hele fijne feestdagen en een goed nieuw jaar!

Patricia Ritsema van Eck


Prijs: €17,50

Kerst met Ballen kun je bestellen via de webshop op mijn Sintspel site...

Inhoud:30 ballen voor in de boom met hierop spelletjes en opdrachten; 36 stickers voor op de kerstcadeautjes.
Bedacht door:Patricia Ritsema van Eck
Illustraties van:Lenlis
Uitgave van:Zonder Streepje

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel spelers heb je nodig?
  - Minimaal 4, maximaal 20-30 spelers.

 • Hoeveel cadeautjes per persoon?
  - Dat mag je helemaal zelf weten.

 • Lijkt dit spel op het dobbelsteenspel?
  -Nee, totaal niet. Bij het dobbelsteenspel (en alle varianten hierop) worden cadeautjes afgepakt en doorgeschoven. Bij Kerst met Ballen bepaal je vooraf wie welk cadeautje krijgt. Er wordt niet mee geschoven. De enige link tussen de spelletjes en het cadeautje: je mag deze pas uitpakken als je met z'n allen het spelletje gespeeld hebt.

 • Zijn cadeautjes persé nodig?
  - Nee, je kunt het spel met of zonder cadeautjes spelen.

 • Hoe lang duurt Kerst met Ballen?
  - Dat hangt af van het aantal spelers en hoeveel spellen je speelt. Dat laatste bepaal je zelf. Vuistregel: 10 tot 15 spellen is genoeg. Speel de rest op een regenachtige vakantiedag of gebruik ze om Oud & Nieuw te vieren.

 • Voor welke leeftijd is dit spel bedoeld?
  - In eerste instantie voor families met kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. De meeste tieners en volwassenen vinden het ook leuk. Volwassenen die het kind in zichzelf kwijt zijn, zullen er geen bal aan vinden...